Kunst Pluss utgaver
# 1 2024
I 1995 undertegnet Norge Europarådets rammekonvensjon om et særlig vern av nasjonale minoriteter, som skal sikre deres rettigheter; også på kunst- og kulturfeltet. Har den norske staten lykkes med sine tiltak for å skape forsoning og å øke vår bevissthet og kunnskap om disse gruppene?
# 2 2023
Vi intervjuer med representanter for kunstmuseene og private samlere av ulik størrelse. Med «samling» som tema, kartlegges motivasjonen for opprettelsen av ulike samlinger som finnes tilgjengelig for publikum og hvordan disse samlingene kan bidra til samfunnsopplysning og debatt.
# 1 2023
Om kunst, mot og overbevisning.
Det kan være ulike forutsetninger og årsaker som utløser et brennende engasjement og overbevisning. For noen kunstnere er, og har kunstuttrykket vært et kruttsterkt verktøy for å belyse samfunnsmessige utfordringer i sin egen samtid. Andre har beveget seg motstrøms for å kjempe for retten til utdanning eller utøvelse av sin kunstneriske praksis.
# 2 2022
Vi undersøker vi betydningen av ordet «hjem» og spørsmålet om tilhørighet, identitet og hvor vi hører hjemme, i en tid preget av store politiske og samfunnsmessige utfordringer.
Vi presenterer kunstnerskap og arkitekter med ulik tilnærming til begrepet «hjem»; som selvbyggerne på Svartlamon og kunstneren Peter Deans søken etter veien ut av et menneskesentrert syn på naturen og vår plass og «hjem» på kloden.
# 2 2022
I høst åpner verdens første motebibliotek i Oslo, International Library of Fashion Research, med Elise By Olsen som inititiativtaker og direktør. Hun argumenterer for mote som et utgangspunkt for en større samfunnskritisk samtale.